Jag förstår inte denna brådska med att börja julen. Varje år flyttas gränsen närmare sommaren. Julen är en fin högtid - men inte i sju-åtta veckor. När julafton väl kommer är man proppmätt på jul. Det känns som att allt fler blir rädda att hamna utanför om man inte lyfter fram julen redan i slutet av oktober. Affärer ska sälja tomtar, ljusstakar och allt annat som uppenbarligen krävs för att julen ska bli bra.

Detta med Henke Larsson och innebandyn. Jag blir oerhört förvånad om Henke skriver ett kontrakt och spelar. Nu tror jag att han är så pass klok att han själv inser att han inte duger. Om inte annat bör han ha någon rådgivare som kan berätta det för honom. Jag är inget innebandy-freak men en sak vet jag; innebandyn av idag är inte samma sak som innebandyn för 15 år sedan. Henke kan leva mycket på sitt spelsinne och sin snabbhet men när det gäller klubbtekniken hänger han inte alls med. Jag tror inte på Henke som elitinnebandyspelare.

Här i Dalarna har vi två stora tidningar. Den största av dem är Falu-Kuriren. I den tidningen har man valt att fokusera på brottsligheten i Dalarna. Man har en hel sektion på webben som kallas Brottsplats Dalarna och varje vecka lyfts ett brott fram. De veckor det inte finns något aktuellt brott att skriva om tar man något som hänt förut. Den här veckan lyfter man därför fram ett våldtäktsförsök från 2006. Händelsen i sig är otäck och jag har full sympati för den kvinna som drabbades. Däremot förstår jag inte varför det ska frossas i detta - och andra - brott. Det känns som att Falu-Kuriren bestämt sig för att bygga varumärket Brottsplats Dalarna. Ett sådant varumärke är föga smickrande för något landskap, och varför ledningen för Falu-Kuriren tycker att detta är viktigt har jag ingen som helst förståelse för.